שאלה
על פלטה חשמלית יש ניר כסף עבה ועליו מחממים בתבנית חד פעמית אוכל בשרי. התבנית הבשרית נרטבת לפעמים מהרוטב הבשרי בתחתיתה.
את נייר הכסף לא מנקים .
שמו פיתה לחימום , בטעות ישירות על הניר כסף כשהפלטה הייתה חמה.
מיד תיקנו את הטעות ושמו את הפיתה ועוד פרוסות ליד בתבנית לחימום דברים חלביים.
האם עכשו הפיתה טריפה ? ומה עם פרוסות הלחם ? ומה עם התבנית החלבית ? האם ניר הכסף מתלבן כמו חצובות גז ואולי אין משמעות לרוטב הבשרי הדבוק ?
שם:
ענת ורחל
שלום וברכה
התשובה תלויה במצב הרוטב שהיה על הנייר כסף.
אם היה ממש רוטב, הרי שהפיתה בלעה רוטב של בשרי, ולכן אפשר לאוכלה רק עם בשרי (ובתנאי שלא נגעה בדבר חלבי). או לגרד עד מקום שמשערים שאין יותר רוטב בפיתה ואז לאוכלה עם חלבי.
אם הרוטב התייבש- הרי שנדבק בפיתה רק מעין אפר של שאריות בשרי, ועל כן יש לגרד מעט את הפיתה והיא מותרת באכילה עם חלבי.
לגבי המגש- אם הפיתה בלעה רוטב, ויש סיכוי שהועבר גם למגש רוטב, הרי שנאסר כיון שבלע גם מבשר וגם מחלב.
אבל אם הפיתה רק נגעה באפר שאריות בשר, הרי מסתבר שלא עבר שום דבר למגש, ויש רק לנקות במטלית במקום בה נגעה הפיתה.
לגבי פרוסות הלחם- גם יש לשער כפי ששיערנו בתבנית.
נייר כסף אינט מתלבן, א- כיון שהאש לא חזקה. ב- כיון שעל חצובות לא שמים ממש אוכל. אבל על נייר כסף שמים ממש דברים הנאכלים כמו פיתה וכדומה.
יו"ט
אברהם מלמד
על פלטה חשמלית יש ניר כסף עבה ועליו מחממים בתבנית חד פעמית אוכל בשרי. התבנית הבשרית נרטבת לפעמים מהרוטב הבשרי בתחתיתה.
את נייר הכסף לא מנקים .
שמו פיתה לחימום , בטעות ישירות על הניר כסף כשהפלטה הייתה חמה.
מיד תיקנו את הטעות ושמו את הפיתה ועוד פרוסות ליד בתבנית לחימום דברים חלביים.
האם עכשו הפיתה טריפה ? ומה עם פרוסות הלחם ? ומה עם התבנית החלבית ? האם ניר הכסף מתלבן כמו חצובות גז ואולי אין משמעות לרוטב הבשרי הדבוק ?
שם:
ענת ורחל
שלום וברכה
התשובה תלויה במצב הרוטב שהיה על הנייר כסף.
אם היה ממש רוטב, הרי שהפיתה בלעה רוטב של בשרי, ולכן אפשר לאוכלה רק עם בשרי (ובתנאי שלא נגעה בדבר חלבי). או לגרד עד מקום שמשערים שאין יותר רוטב בפיתה ואז לאוכלה עם חלבי.
אם הרוטב התייבש- הרי שנדבק בפיתה רק מעין אפר של שאריות בשרי, ועל כן יש לגרד מעט את הפיתה והיא מותרת באכילה עם חלבי.
לגבי המגש- אם הפיתה בלעה רוטב, ויש סיכוי שהועבר גם למגש רוטב, הרי שנאסר כיון שבלע גם מבשר וגם מחלב.
אבל אם הפיתה רק נגעה באפר שאריות בשר, הרי מסתבר שלא עבר שום דבר למגש, ויש רק לנקות במטלית במקום בה נגעה הפיתה.
לגבי פרוסות הלחם- גם יש לשער כפי ששיערנו בתבנית.
נייר כסף אינט מתלבן, א- כיון שהאש לא חזקה. ב- כיון שעל חצובות לא שמים ממש אוכל. אבל על נייר כסף שמים ממש דברים הנאכלים כמו פיתה וכדומה.
יו"ט
אברהם מלמד