שלום הרב!
שאלה- בלנדר שטחנו בו בשר, ולאחר מכן טחנו בו פלפלים, האם ניתן לאכול את הפלפלים עם מאכלי חלב?
שם: גבריאל.
תשובה- אם לא טחנו מעולם בבלנדר דבר בשרי רותח, אם כן הבלנדר לא נקרא בשרי ולכן אפשר לשים את הפלפלים בכל תבשיל ( כף החיים יו"ד צו' ו'). אך אם טחנו פעם אחת בבלנדר בשר רותח, הרי שסכיני הבלנדר נחשבים בשריים. ואם הטחינה של בשר רותח נעשתה תוך 24 שעות הרי שהוא בן יומו, ולדעת השולחן ערוך ביו"ד סימן צו' הפלפלים נחשבים בשריים. אך אם עברו 24 שעות הרי שאינו בן יומו ולדעת השולחן ערוך בסתם בסימן צו' מותר להשתמש בפלפלים בכל תבשיל ולדעת היש אומרים אסור. ומורינו הרב עובדיה יוסף שליט"א פסק כסתם מרן להקל באינו בן יומו. ואילו כך החיים הביא את דברי הזבחי צדק שאין להקל אלא בהפסד מרובה, או שעת הדחק.
בברכה אברהם מלמד