שאלה- למה צריך לחכות דווקא שש שעות בין אכילת בשר לחלב?
תשובה- כך קבעו חכמים שזה זמן שלוקח בכדי שהבשר בין השניים יחשב למעוכל ובכדי שלא יעלה מהקיבה לפה טעם שומנים של בשר.
מקורות: סיכם הט"ז (יו"ד סימן פט ס"ק א) את השיטות: דיש בזה ב' טעמים הא' שהבשר מוציא שומן ומושך טעם עד זמן ארוך ולפי זה מי שלא אוכל אלא לועס לתינוק אינו צריך להמתין וטעם ב' הוא טעם הרמב"ם משום בשר שבין השינים דמקרי בשר עד שש שעות ואח"כ הוי כמעוכל ולפי זה גם הלועס חייב להמתין רק יש קולא בבשר שבין השינים שאחר ו' שעות וקימא לן להחמיר כשני הטעמים. ע"כ.