השנה תשע"ב יש לעשות ערוב תבשילין בערב שביעי של פסח, בכדי שנוכל לבשל ולהכין מיום טוב של שביעי של פסח לשבת קודש.
יש לקחת מצה וחצי לפחות (שיעור 54 גרם) וכן תבשיל כל שהוא- כגון ביצה.
(בשאר מועדים עושים עירוב עם שתי פרוסות לחם או פיתה (54 גרם כאמור).
מברכים- "ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם אשר קידשנו במצותי וציונו על מצות עירוב"
לאחר מכן אומרים את הנוסח המופיע במחזורים של פסח או שאר החגים
" בהדין ערובא יהא שרא לנא לאפויי, ולבשולי, ולאטמוני, ולאדלוקי שרגא, ולמעבד כל צרכנא מיומא טבא לשבתא. ואם אינו מבין לשון זה, יאמר בלשון שהוא מבין, (בערוב זה יהא מותר לנו לאפות ולבשל ולהטמין ולהדליק נר ולעשות כל צרכנו מיום-טוב לשבת) "
ביום טוב לאחר שסיים לעשות כל הכנות לשבת רשאי לאכול את המצה ואת התבשיל.
חג שמח אברהם מלמד