שלום לרב!
שאלה- שמן שטיגנו בו שניצלים, ולאחר מכן טיגנו בו פרווה, האם אפשר כעת לטגן בו דברי חלב? (האם טיגון הפרווה הפקיע מדפנות הכלי את בליעת הבשר)?
תשובה- בשמן עצמו אין לטגן חלב כיון שיש לו טעם בשר בעין ופשוט. לגבי הכלי יש צורך בהגעלה כבולעו כך פולטו, ורק אם יגעיל את הכלי מכל עבר נחשב הגעלה דהיינו שיכניס את כל הכלי לתוך כלי גדול. ובדיעבד פסק השולחן ערוך או"ח / סימן תנא סעיף ו' - קערות גדולות שלא יוכל להכניס תוך כלי ראשון, יתן עליהם אבן מלובן ויערה עליהם רותחין מכלי ראשון, והוי ככלי ראשון. וכן כל כיוצא בזה. ויעביר האבן על כל הכלי, שאז מגעיל כולו עכ"ל.
וכיון שזה לא מה שנעשה הרי אין היתר להשתמש בכלי בדבר חלבי.
וכיון שזה לא מה שנעשה הרי אין היתר להשתמש בכלי בדבר חלבי.
בברכה אברהם מלמד